Padlizsánkrém
3 db közepes méretű padlizsán sütve
1 fej lilahagyma,
0,5 dl oliva olaj,
só, bors ízlés szerint
Fagyasztani is lehet. Felengedés után majonézzel kikeverni.
Tonhalkrém
200 g konzerv tonhal (kb. 4 kis konzerv)
7 evőkanál majonéz
kis fej apróra vágott lila/hagyma
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
6-8 db zellerszár
Só, Bors
Asztalt paradicsomos fetakrém
1 cs. fetasajt,
oregano,
összevágott aszalt paradicsom
Párizsi-krém:
kicsi rúd Pick párizsi (pépesíteni)
1 doboz sajtkrém
1 tk vajkrém
1 tk mustár vagy paradicsompüré
2 ek. tejföl
só, bors
Sajttal megszórva melegszendvics-krémnek is
Sárgarépás
2 Reszelt répa
5 dkg reszel tsajt
1 gerezd fokhagyma
majonéz
Májkrémes
4 vaj
4 sertésmájkrém,
4 főtt tojás,
kevés mustár
1 hagyma felaprítva
Füstölt sonkás / kolbászos
15 dkg füstölt/kolbász darabolva
1 tejszínes tömlős sajt,
3 e.kanál tejföl,
1 e.k margarin
pici só, bors.
Botmixer.