HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Osso buco, marhalábszár olaszosan

2023.09.01. 04:17 Host

(2 személyre)

2 darab, vastag (kb 2-3 cm), csontos borjú- vagy marhalábszárszelet
(kb 150 g darabonként)
só,
bors,
liszt,
1 ek olívaolaj,
1 ek vaj,
2 fej hagyma,
5-6 cikk fokhagyma,
4 közepes murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 kicsi zellergumó,
néhány szárzeller,
4 db nagy, hámozott paradicsom,
2,5 dl száraz fehérbor,
1 dl húslé vagy víz,
jó csipetnyi kakukkfű,
jó csipetnyi bazsalikom,
jó csipetnyi oregáno,
jó csipetnyi zsálya,
1 citrom lereszelt héja,

Először előkészítjük a zöldségeket: a hagymát, fokhagymát, murkot, petrezselymet, zellert megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a szárzellert feldaraboljuk.
A húst leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, majd sózzuk, borsozzuk. A szeletek szélén lévő hártyát vagdossuk be, hogy a hús ne púposodjon fel. Egy spárgával meg is köthetjük.
Lisztbe forgatjuk és a felforrósított olaj és vaj keverékén mindkét oldalát pár percig sütjük majd kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a bort, a húslét, a fűszereket és felforraljuk. Végül beletesszük az elősütött húst, rátesszük a felkockázott paradicsomot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk(kb 1,5-2 óra). Ha szükséges vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
Köretnek krumplipürét, petrezselymes krumplit, puliszkát, párolt rizst, rizottót, főtt fehér szemes paszulyt, tört paszulyt vagy laskát adhatunk melléje de friss fehér kenyérrel mártogatva is kiváló.
Párolt rizzsel

Ha nem kapunk csontos lábszárat akkor csont nélküli lábszárból is elkészíthetjük. Ebben az esetben vágjuk a húst nagyobb darabokba és ugyanúgy forgassuk lisztbe majd süssük elő mint a szeletet.

Szólj hozzá!

Címkék: marha ragu lábszár

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2518205083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása