2 személyre
50 dkg sertéscomb
50 dkg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db alma
zsiradék
fűszerkeverék: só, bors, őrölt római kömény, chili pehely, rozmaring, kakukkfű
mustár
méz
2 dl fehérbor
olaj
tálaláshoz: újhagyma zöldje
A húst kockára vágom, befűszerezem, hozzáadok egy púpos evőkanálnyi mustárt, mézet, belenyomom a 4 gerezd fokhagymát és végül adok hozzá némi olajat. Összekeverem, majd minimum egy órára a hűtőbe teszem. Ha van rá lehetőség, akkor egy éjszakát. Egy tepsit előkészítek, majd előmelegítem a sütőt 220 fokra. A tepsibe kevés zsiradékot teszek, majd beleöntöm a pácolt húst, a felkockázott krumplit héjastól, a negyedelt hagymákat és almákat. Felöntöm fehérborral és beteszem a sütőbe. Nem kell lefedni! Kb. 1,5 óra alatt ropogós, mégis omlós állagú tepsis, sült húst kapunk.