HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Hagymalevesek

2015.03.14. 20:46 Host

Fokhagymaleves I.

1 db közepes vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 nagyobb krumpli
2 db tyúkhúsleves kocka
1 dl főzőtejszín
1-2 db cipó

A vöröshagymát felszeljük, elkezdjük 2 ek olajon párolni, addig a fokhagymát is összevágjuk, majd együtt pároljuk tovább 1-2 percig. Ezek után felöntjük 4 dl vízben feloldott leveskockával és a nagyon vékonyra szelt krumplival. Együtt addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. Ekkor folyamatos keverés mellett, lassú sugárban hozzáadjuk a tejszínt. Ha ez megvan, leturmixoljuk és ízesítjük kevés sóval, borssal. Tálalás egy szép, kibelezett cipóban történhet.

Fokhagymaleves II.

6-8 db fej fokhagyma
3 db húsleves kocka
2 dl főzőtejszín
2 ek liszt, olaj

A fokhagymát felszeleteljük, olajon dinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, keverjük.
Felöntjük 1,5 liter vízzel. Mehet bele a leveskocka. Felforral, tejszín bele, rottyan és oké.
Turmixolható. Ízlés szerint só, bors.

Vöröshagyma leves

7 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
5-8 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál cukor
2 ek liszt
1-2 dl száraz fehérbor
9 dl erőleves (kockából)
petrezselyem, kakukkfű, só, bors, szerecsendió

A hagymát megtisztítjuk, és 5-t vékony karikákra vágjuk2-7 nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
A vajat és az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukrot (elhagyható), és addig kevergetjük, amíg a cukor karamellizálódik. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, az erőlevessel és 9 dl vízzel. Folyamatosan keverjük, amíg a leves felforr, és kissé besűrűsödik. Kis lángon további 25 percig főzzük. Só, bors, szerecsendió végül a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt 20 percig pároljuk.

A sütőt 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A fokhagymát áttörjük. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk benne a fokhagymát. A kenyereket kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat megkenjük a fokhagymával. A szeletek tetejét megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és sütőben 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Tálaláskor minden levesestányér aljára egy pirítóst helyezünk, arra öntjük a forró levest.

Szólj hozzá!

Címkék: leves hagyma húsmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr917270011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása