50dkg burgonya
20dkg kolbász
5dkg petrezselyem
5dkg sárgarépa
1.5dl tejföl
1fej hagyma
2ek olaj
4db babérlevél
1tk pirospaprika
só
bors
Az olajat felhevítjük rá az apró kockákra vágott hagyma és a negyedelt kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret/elmaradhat/ és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a tejföl és liszt elkeverve hőkiegyenlítéssel bele Halkan gyöngyöztetjük további 5 percig.
Forrón tálaljuk friss kenyérrel, ecetet kínálhatunk hozzá annak, aki szereti kicsit még savanykásabban.