A paradicsomos ragu:
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
2 - 3 ág friss kakukkfű
4 - 5 levél friss bazsalikom
150 ml vörösbor
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
olívaolaj
Az összeállításhoz:
3 db padlizsán
50 g parmezán
250 g mozzarella
Az alaphoz a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és az aprított zöldfűszereket, majd ráöntjük a vörösbort és a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 percig rotyogtatjuk.
A padlizsánokat hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk fel őket. Ezután sütőrácsra rakjuk a szeleteket, megsózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, elkenünk az alján egy kanálnyit a paradicsomos raguból, majd ráfektetünk egy réteg sült padlizsánt. Megborsozzuk, és jön egy újabb réteg paradicsomszósz. Megszórjuk reszelt parmezánnal és rápakoljuk a vékonyra szeletelt mozzarella felét. Megismételjük az egész kört, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.