25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
2 babérlevél
fél dl étolaj
2 púpos evőkanál liszt
1 csapott evőkanál paprika
1 púpos evőkanál tejföl
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, és főzzük puhára közepes lángon.
Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika) majd adjuk a megpuhult lencséhez. Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni és kellően besűrűsödik. Adhatunk hozzá tejfölt vagy a tányérban kedve szerint teheti mindenki.
Lenecsefőzelék
2015.02.26. 12:30 Host
Szólj hozzá!
Címkék: lencse főze
A bejegyzés trackback címe:
https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr657221793
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.