Hús:
4 tk szarított oregánó
4 tk fokhagyma granulátum
3 tk só
2 tk őrölt fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 kg csirke felső com filé (bőrös)
2-3 ek olívaolaj
Tzatziki:
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
2,5 dl tejföl
2,5 dl görög joghurt
2 kígyóuborka
ízlés szerint kapor
Csípős szósz:
4-5 db kápia paprika
1+4 ek olívaolaj
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
1 ek csilipehely vagy más csípős paprika (ízlés szerinti mennyiségben)
1 ek fehérborecet
A húsoz először a száraz pácot készítjük el: összekeverjük a fűszereket és bedörzsöljük vele a bőrös combfiléket. Egy hőálló tál aljára kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a fűszeres húsokat. Lefóliázzuk és legalább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 30 percig sütjük benne a húst. A sütőből kivéve vékonyra szeleteljük és száraz serpenyőben több adagban lepirítjuk a szeleteket.
A tzatzikihez a fokhagymagerezdeket a sóval mozsárban pépesre zúzzuk. Hozzáadjuk a borsot, olajat és ecetet és jól kikeverjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a tejfölt és a joghurtot, majd hozzáadjuk a fokhagymás olajat is. Belereszelünk 2 db meghámozott kígyóuborkát és óvatosan összekeverjük.
A csípős szószhoz a kicsumázott, feldarabolt kápia paprikákat kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elkezd a paprika összeesni, hozzáadjuk a csípős paprikát is. Összeforgatjuk és mehet a turmixgépbe. Pépesre turmixoljuk, közben adunk hozzá 3-4 ek olívaolajat és 1 ek fehérborecetet. A végén, ha kell, utána sózzuk.
Zöldségekkel (paradicsom, lila hagyma, uborka, saláta) plusszolva összerakjuk.