HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Empanadillas

2014.07.18. 11:07 Host

Tonhalas-sültpaprikás empanadillas

A tésztához:
125 ml olívaolaj
125 ml meleg víz, vagy száraz fehérbor
1/2 teáskanál só
375 g liszt
1 tojás szétválasztva a kenéshez

Egy nagy keverőtálban összekeverjük az olívaolajat, a meleg vizet, vagy bort és a sót. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Lágy, rugalmas, nem ragacsos tésztát kapunk, amit azonnal fel is használhatunk, vagy folpackba csomagolva fél napig pihentethetjük, de tartsuk szobahőmérsékleten.

A töltelékhez:
1 nagy piros húsú paprika (kaliforniai, vagy kápia)
1 közepes hagyma felaprítva
2 evőkanál olívaolaj
300 g paradicsom meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
100 g konzerv olajban eltett tonhal konzerv, lecsöpögtetve
kb. 15db fekete olajbogyó felaprítva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
só, bors

A paprikát 220 fokos forró sütőben kb. 20 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy minden oldala megbarnuljon. Amikor kész, mély tálba tesszük, folpackkal lefedjük, 10 percig pihentetjük. Amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját, magházát és magjait eltávolítjuk, a paprika húsát csíkokra, majd másfél centis kockákra vágjuk.

Az olívaolajon 10 perc alatt puhára dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat és közepes lángon sűrűre, pépesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Elzárjuk a lángot, hozzáadjuk a halat, a sült paprikát, a vágott olajbogyót és a petrezselymet. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát sima felületre tesszük, nem kell lisztezni! Négy darabra osztjuk, az egyes darabokat 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd 10 centi átmérőjű korongokat szaggatunk belőlük. A leeső darabokat újra nyújtjuk, kiszaggatjuk. 16-20 db korongunk lesz. Minden tésztakorong közepére egy csapott evőkanál tölteléket teszünk. A tészta széleit körben megkenjük a szétválasztott tojás fehérjével, majd összehajtjuk a körlapot, így félhold formát kapunk. Kissé megnyomkodjuk, hogy összeragadjon, majd villa fokával cakkozzuk a félholdak íves széleit. Az elkészült csomagokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgával, amit egy evőkanál vízzel higítottunk. 30 percig sütjük, amíg szép aranysárga színe lesz.

Variációk töltelékre:
Portugál - sózott tőkehal (bacalhao)
Kolumbiai - rizs, darált marhahús, csirke, krumpli, főtt tojás, borsó
Chilei - darált marhahús, mazsola, fekete olíva, hagyma, főtt tojás
Brazíl - pálmaszív és csirke vagy garnéla
Bolíviai - marha, sertés vagy csirkehús, főtt tojás, krumpli, répa, borsó, olíva, mazsola
Mexikói - sütőtök, jamgyökér, édesburgonya, tejszín

Szólj hozzá!

Címkék: tapas

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr886518875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása