Tempura
Egy rész jéghideg! lisztbe egy rész jeges! vizet öntök, hanyagul elkeverem, inkább összerázom. Maradjon csomós, csúnya, semmiképpen se keverjék simára. (ha raknak bele tojást, akkor egy csésze liszt, egy tojássárgája az arány, de elhagyható) Ebbe kell forgatni a vékonyan belisztezett alapanyagokat.
A sütésbőséges, a zöldségeket elfedő olajban és 180 fok körüli hőmérsékleten történjen.
padlizsán rántás előtt egy órával lesózva, kinyomkodva
cukkini hasábokban
tök, patiszon szeletekben
ceruzabab
cukorborsó
édeskömény
répa
jégcsapretek
karfiolszeletek
brokkoliszeletek
őzlábgomba fejek
Sörtészta
200 g liszt
200 g rizsliszt (vagy burgonyakeményítő)
csapott teáskanál sütőpor
1 evőkanál méz
300 ml vodka (????)
300 ml világos sör
A sör kivételével az alapanyagokat elkeverem, ezt se kell simára, elég csomósra, majd felhigítom, elkeverem a sörrel. A vodka és a méz fontos, előbbi gyors párolgásával segít könnyebbé, ropogóssá tenni a bundát, a méz pedig karamellizálódásával segít finomabb, roppanósabb végeredményt adni.