HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Hajdina

2014.06.05. 09:20 Host

Hajdinás egytálétel

500 g hajdina
1 db Knorr Zöldségleves-kocka
100 g vöröshagyma
200 g felkockázott füstölt császárszalonna
2 db fokhagyma gerezd
1 kiskanál majoránna
2 db babérlevél
2 db szegfűbors
2 csipet fekete bors

Forraljunk fel fél liter vizet és tegyük bele a Zöldségleves-kockát, szegfűborsot, babérlevelet, borsot, majd az egészet főzzük 2 percig.
Pucoljuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Reszeljük le a fokhagymát. Egy lapos lábosban (olyat válasszunk, ami fedővel együtt befér a sütőbe) pirítsuk meg a szalonnát, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, pirítsuk 3 percig, majd adjuk hozzá a leöblített hajdinát. Keverjük össze és egy percig pirítsuk még.
Öntsük rá a forró levest, forraljuk fel, takarjuk le, majd tegyük 190 fokos sütőbe kb. 30 percre.
Ezalatt a hajdina felszívja a folyadékot és megpuhul. Szedjük át egy tálba és ízesítésül morzsolt majoránnával.

Bazsalikomos hajdinalepény

30 dkg egész hajdina
30 dkg liszt
2 dl tej
2 tojás
1 dl olaj

bazsalikom

A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük (kb 20 perc) és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsintatésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15 percig pihentetjük, majd kanállal _vékony_ lepényeket formázunk belőle és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.
Mártogatós hozzá: tejföl apróra vágott snidlinggel.

Szólj hozzá!

Címkék: hajdina

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr366280695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása