HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Hagymás kenyér

2014.03.24. 15:01 Host

Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt (helyettesíthető mással)
15 dkg finomliszt (BL55)
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál repceolaj
1/3 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1,4 dl víz
0,5 mokkáskanál cukor

A vöröshagymát vágjuk vékonyabb karikákra (vagy félfőre, vagy akárhogy :), picit lisztezzük be és pirítsuk meg. Amíg a hagyma pirul mérjük ki a liszteket. Én mostanában a jó öreg 25 éves robotgépemmel dagasztom a tésztát, így egyből abba teszem a hozzávalókat. Egyszerűen tegyünk bele mindent, ami kell a veknihez. Mind géppel mind kézzel készítve nem kell több az egésznek 3 percnél. Rengetegen vannak akik 10-20 percig dagasztják, biztos nekik van igazuk de nekem így is megfelelő és finom a végeredmény :)

Ha valóban igazán hagymás ízvilágot szeretnénk, a hozzávalókhoz -még a dagasztás előtt- tegyünk 1 evőkanálnyi fokhagymaport. A por sokkal jobban eloszlik, mintha friss fokhagymát használnánk de arra vigyázzunk, hogy ne fokhagymás sót tegyünk hozzá, hanem sima fokhagyma granulátumot!

Én elsőre sosem öntöm hozzá a teljes vízmennyiséget, mert hátha túl híg lesz és azt nem szeretném. Így a vízmennyiség kétharmadával kezdek, és egy picit keverem. Ilyen akkor, amikor még nem öntöm az összes vizet a
tésztához, de keverem egy picit. Keverés közben szépen belecsurgatom a maradékot, amíg megfelelő tésztává nem áll össze.

Átkeverjük, majd addig kelesztjük letakarva, amíg az eredeti mérete a duplájára duzzad. Amint a tészta duplájára kelt azon nyomban verjük szét. Tehát a tésztát vegyük ki a letakart tálból és tegyük az asztalra, majd akkurátusan nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Legyen szép lapos az a kenyér! Ezután szépen kezdjük meghajtogatni a szélei felől középre. Majd göngyöljük végig, azaz egyszerűen tekerjük fel. Formázzuk kör alakúra, majd vágjuk be a tetejét. Takarjuk le egy bespriccelt hőálló tállal és hagyjuk így még 30 percig (kihagyható). 200 fokos sütőben mintegy 40 percig süssük. Ekkor vegyük le a hőálló tálat és süssük még 5-8 percig, így a kérge is igazi ropogós lesz. Nekem 40 perc alatt totál ropogósra sült, nem kellett jénai nélkül tovább sütni. Amikor a sütőből kivesszük spricceljük meg vízzel.

Fotók itt: http://motoroskonyhaja.blog.hu/2014/02/21/sult_hagymas_hazi_vekni

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr455876817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása