1 kilogramm paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 darab szárzeller
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
fél teáskanál őrölt szegfűbors
fél teáskanál őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt fahéj
A sütőt előmelegítem 180 fokosra. A paradicsomokat feldarabolom, és a tepsibe teszem. (A konzerv paradicsomokat egyszerűen beleöntöm.) Sózom, borsozom, hozzákeverem a fűszereket és a cukrot. A hagymát megpucolom, negyedelem, a zellerszárat kettétöröm, a fokhagymagerezdeket egy deszkán a kés lapjával kissé megtöröm. A zöldségeket a paradicsomhoz adom. Fedő nélkül sütöm, míg a kellő állagúra be nem sűrűsödik. Ha kell, kicsit átturmixolom. Steril üvegekbe öntöm melegen tartósítom, vagy egyszerűen a hűtőbe teszem, és egy héten belül megeszem.