1 közepes db karalábé
a karalábé zsenge levelei
2 db burgonya (kicsi)
1 db póréhagyma (kb. 10 cm)
0.5 ek zsír/oliva
1 csapott ek finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 sárgarépa
fekete bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint (szárított)
petrezselyem ízlés szerint
2 ek tejföl
11 dl víz
Meghámozzuk a karalábét, a krumplit, répát és felvágjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd ezeket a felforrósított zsíron állandó kevergetés közben pár percig pirítjuk.
Tűzről lehúzva megszórjuk egy ek. liszttel és az őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd kb. 1 dl vízzel felöntve visszatesszük a platnira. Forraljuk, keverjük, majd kb. 1 liter vízzel felöntjük.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a durvára vágott karalábéleveleket, a petrezselymet és a tejfölt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
Turmixoljuk.