HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Egészben sült nyúl

2017.10.31. 22:04 Host

2 kg nyúlhús (egész nyúl)
10 dkg disznózsír
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna, kakukkfű ízlés szerint
4 db babérlevél
ételízesítő ízlés szerint
1,5 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
3-4 sárgarépa
2-3 rozmaringág
1 dl fehérbor
10 dkg füstölt szalonna

A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel _sűrűn_ megtűzdeljük. Combok, gerinc mellett ahova csak fér. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, majorannával, kakukkfűvel megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, negyedelt vöröshagymát, egész répát, rozmaringágat és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával. A nyúlba is teszünk rozmaringot, szalonnát és fokhagymát
1 órát sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús.
A pirítás félidejében meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2313121786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása