2 kg nyúlhús (egész nyúl)
10 dkg disznózsír
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna, kakukkfű ízlés szerint
4 db babérlevél
ételízesítő ízlés szerint
1,5 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
3-4 sárgarépa
2-3 rozmaringág
1 dl fehérbor
10 dkg füstölt szalonna
A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel _sűrűn_ megtűzdeljük. Combok, gerinc mellett ahova csak fér. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, majorannával, kakukkfűvel megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, negyedelt vöröshagymát, egész répát, rozmaringágat és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával. A nyúlba is teszünk rozmaringot, szalonnát és fokhagymát
1 órát sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús.
A pirítás félidejében meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.