2 db tojás
tetszés szerint csirkemell
tetszés szerint csirkecomb
1 csomag zsemlemorzsa
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
2 csésze liszt
1/2-ed evőkanál só
1 evőkanál bors
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 evőkanál bazsalikom
1/3 evőkanál oregánó
3 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál fokhagymasó
1 evőkanál zellersó
1 evőkanál száraz mustár
A csirkedarabokat főzd elő kb. 15-20 percig.
A csirkehús, a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót keverd össze alaposan egy közepes méretű tálban.
Egy másik tálba üsd bele a tojást és villával verd fel!
A csirkedarabkákat forgasd bele először a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az első lépésben elkészített fűszerkeverékbe! Ha nem tapadna rá elég keverék, akkor forgasd bele megint tojásba és utána jöhet a keverék.
Olajban süsd meg.
Ez így nem volt jó:
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra! (Vagy ha nincs ilyen magas hőfokod, akkor a legmagasabbra.)
Tedd a bepanírozott csirkedarabokat egy jénai tálba, fedd le alufóliával, és kb. 30 percig süsd a sütőben! Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát és süsd pirosra!