1 csík szűzérme
szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
durvára darált színes bors
kakukkfű
rozmaring
Himalája só
olaj
A szűzérmét megmosom, letisztítom, majd kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítom.
Ezután tálcára teszem, amire kiterítettem a baconszeleteket. A húst fűszerezem (só, bors, reszelt fokhagyma, kakukkfű és rozmaring). A szalonnaszeletekkel körbetekerem, a tetejére lezárásként 1 szeletet fektetek. Hőálló tepsibe teszem, meglocsolom pár kanál olajjal amiben kisütöttem a húst. Alufóliával letakarom.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe tolom, és 70 percig sütöm. Ezután a fóliát lehúzom róla, és további 15 percet sütöm. Amikor elkészült, kiemelem egy lapos tányérra. Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A tepsibe rakhatunk mellé sárgarépát és vöröshagymát is.