Egy pecsenyekacsa két személyre elég, így számoljunk, ha menüt tervezünk. Két-két és fél kilósnál nagyobbat ne süssünk egyben!
1, A kétkilós pecsenyekacsák három órát álltak az öt százalékos sóoldatban, hogy a sejteket is átjárja a só. Más fűszer nem is kell rá. Folyóvizes lemosás után egy napi pihentetés szükséges.
A kacsát előmelegített sütőben süssük, 240 fokon egy órát. Félidőben nézzünk rá, hogy egyenletesen pirulnak e.
Miután kivettük, hagyjuk húsz percet pihenni, hogy az állaga igazán jó legyen
2, Sütés előtt kb 1/2 órával sóval bedörzsöljük.
Eztán mehet rá rozmaring, majoranna, bors. Bele:fok ill. vöröshagyma ,alma. Egyesek néha aláágyaznak kevés zöldségekkel is
Egyszer megforgatni és locsolgatni sem árt.