HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Csirkeszárny BBQ szósszal

2014.07.02. 10:44 Host

Kólás BBQ szósz

1 fej vöröshagyma
2 doboz (0,33-as) kóla
2 babérlevél (lehetőleg friss, de a szárított is megteszi)
2 dl ketchup
3 evőkanál jófajta szójaszósz (pl. Kikkoman)
1 evőkanál Sriracha vagy más chiliszósz
1 teáskanálnyi Worcheser szósz
Kevés tört bors

1. Vágjátok apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsátok le aranyszínűre.
2. Öntsétek rá a két doboz kólát.
3. Nem a leggusztább dolog ebben a fázisban, de túl lesztek rajta.
4. Kezdjétek el forralni és amikor már fele mennyiségűre párolgott, dobjátok bele a babért. Forraljátok tovább.
5. Ha kb. harmadára sűrűsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belőle, küldjétek bele a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljátok még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sűrű legyen.
6. Szűrjétek át egy szűrőn egy megfelelő üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.

Csirkeszárnyak sütőben sütve 4 főre

24 db csirkeszárny
2 púpozott teáskanál füstölt paprika őrlemény (vagy édes fűszerpaprika)
2 púpozott teáskanál görögszéna őrlemény
2 csapott teáskanál szerecsendió
2 púpozott teáskanál cayenne bors
1 púpozott teáskanál tört fekete bors
2-3 csapott teáskanál só ízlés szerint
Kb. 4 evőkanál étolaj (annyi, hogy kenhető pasztává váljanak a fűszerek)

1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben.
2. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhető pasztává váljon.
3. Kenjétek is be vele a csirkeszárnyakat.
4. Pakoljátok őket sütőpapírral bélelt tepsire, és borítsátok be az egészet alufóliával. Így fólia alatt süssétek 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig.
5. Vegyétek ki a tepsit, távolítsátok el a fóliát. A szárnyakat kenjétek át vékonyan a kólás szósszal.
6. Dobjátok vissza a szárnyakat 180 fokos sütőbe úgy 10-15 percre (hőlégkeverés esetén, anélkül kicsit tovább), amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.
7. Tálaljátok a szárnyakat sült krumplival, coleslaw salátával és a maradék kólás BBQ szósszal!

Szólj hozzá!

Címkék: csirke szósz mártogatós BBQ

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr406466305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása