HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Spárgával töltött sertésszűz zöldfűszermártással

2014.05.07. 12:54 Host

60 dkg sertésszűzfilé (a vastagabb középső részéből)
50 dkg fehér spárga

frissen őrölt bors
1 citrom kicsavart leve
1/2 dl olívaolaj
A zöldfűszermártáshoz:
4 dl 30%-os tejszín (tej is jó csak nem lesz sűrű)
1 kis csokor snidling
1 kis csokor petrezselyem
4 szál oregánó
4 szál kakukkfű
2 szál rozmaring

frissen őrölt bors
4 dkg vaj

A sertészszűzfiléket 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, éles késsel felszúrjuk. A spárgasípokat zöldséghámozóval meghámozzuk, és minden szűzszeletet 3-3 szál spárgával megtöltünk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, a spárga részét friss citromlével kicsit meglocsoljuk, ecsettel megkenjük olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben a mártáshoz a tejszínt addig forraljuk, míg kb. 3 deci lesz, ezután beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot. Végül sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg vajat, majd ha felolvadt és kicsit besűrűsödött a mártás, lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a spárgával töltött szűzszeleteket tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a zöldfűszermártással. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:

Ha párolt jellegűre szeretnénk készíteni ezt az ételt, a tepsit fedjük le alufóliával és így tegyük a sütőbe. A fólia alatt párolódni fog a spárgával töltött sertésszűz. A sertésszűz úgy a legfinomabb, ha a közepe kicsit rózsaszín, szaftos marad.

Szólj hozzá!

Címkék: spárga zöldfűszer szűzérme

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr466131560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása