HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

olasz rakott padlizsán

2020.05.31. 20:34 Host

A paradicsomos ragu:
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
2 - 3 ág friss kakukkfű
4 - 5 levél friss bazsalikom
150 ml vörösbor
2 konzerv darabolt paradicsom
só, bors
olívaolaj
Az összeállításhoz:
3 db padlizsán
50 g parmezán
250 g mozzarella

Az alaphoz a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és az aprított zöldfűszereket, majd ráöntjük a vörösbort és a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 percig rotyogtatjuk.

A padlizsánokat hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk fel őket. Ezután sütőrácsra rakjuk a szeleteket, megsózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, elkenünk az alján egy kanálnyit a paradicsomos raguból, majd ráfektetünk egy réteg sült padlizsánt. Megborsozzuk, és jön egy újabb réteg paradicsomszósz. Megszórjuk reszelt parmezánnal és rápakoljuk a vékonyra szeletelt mozzarella felét. Megismételjük az egész kört, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1515731764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.