HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

Házi ketchup

2019.11.04. 09:11 Host

1 kilogramm paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 darab szárzeller
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
fél teáskanál őrölt szegfűbors
fél teáskanál őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt fahéj

A sütőt előmelegítem 180 fokosra. A paradicsomokat feldarabolom, és a tepsibe teszem. (A konzerv paradicsomokat egyszerűen beleöntöm.) Sózom, borsozom, hozzákeverem a fűszereket és a cukrot. A hagymát megpucolom, negyedelem, a zellerszárat kettétöröm, a fokhagymagerezdeket egy deszkán a kés lapjával kissé megtöröm. A zöldségeket a paradicsomhoz adom. Fedő nélkül sütöm, míg a kellő állagúra be nem sűrűsödik. Ha kell, kicsit átturmixolom. Steril üvegekbe öntöm melegen tartósítom, vagy egyszerűen a hűtőbe teszem, és egy héten belül megeszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr415287240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.