HTML

Host receptjei

Friss topikok

Címkék

avokádó (1) bab (2) bagett (1) BBQ (1) csalamádé (1) csirke (6) csirkemell (3) csülök (2) diéta (1) diópálinka (1) egyszerű (1) fasírt (1) feta (1) főze (1) főzelék (4) füstölt hús (1) gomba (2) grill (1) hagyma (1) hajdina (1) hátszín (1) hús (2) húsmentes (5) kacsa (1) káposzta (1) kenyér (1) kfc (1) kolbász (4) köret (2) kőrözött (1) krém (1) krumpli (1) kukorica (1) lábszár (1) lapocka (1) lencse (2) leves (4) likőr (1) marha (2) mártogatós (1) mexikói (1) mozzarella (1) nasi (1) oliva (1) paradicsom (2) parti (1) pesztó (1) pita (1) pizza (1) pogácsa (1) pulykamell (1) rágcsa (1) ragu (1) rántott (2) reggeli (1) savanyúság (2) sonka (1) sörtészta (1) spagetti (1) spárga (1) sült (1) sültkacsa (1) sütő (2) szesz (1) szósz (1) szűzérme (1) tapas (1) tempura (1) tészta (5) tojás (2) tortilla (1) zöldbab (1) zöldfűszer (2) zöldség (1) zöld paradicsom (1) Címkefelhő

Zöldparadicsom

2015.10.16. 19:24 Host

ECETES ZÖLDPARADICSOM
2 kg paradicsom,
1 l víz,
6 dkg só,
1 dl 20%-os ecet,
5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors,
1 g nátrium benzoát (vagy szalicil)

Azonos méretű paradicsomokat válogatunk, jól megmossuk, majd üvegekbe rakjuk. A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket, kb. 30 percig forraljuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. Amikor kihűlt a lé, ráöntjük a paradicsomra, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.

 

EGÉSZBEN TARTÓSÍTOTT NYERS PARADICSOM
1 kg paradicsom (piros vagy zöld),
3 dl borecet,
8 dkg cukor,
6 gerezd fokhagyma,
3 babérlevél,
1 csomagnyi tartósító,
5-6 mustármag,


Az azonos nagyságú paradicsomokat alaposan megmossuk, a kocsányos részét éles késsel kivágjuk.
Az ecetbe beletesszük a fokhagymagerezdeket, a mustárt és a babérlevelet. Sóval, cukorral ízesítjük és felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a savanyúság tartósítót. A paradicsomokat üvegekbe rakjuk és ráöntjük az elkészített, kihűtött lét. Légmentesen lezárva hűvös, sötét helyen tároljuk.

 

FŰSZERES PARADICSOM
2 db. 5 dl üveghez:
50 dkg apró szemű paradicsom,
2 nagy fej hagyma,
8-10 gerezd fokhagyma,
5-5 dkg zöld és fekete olajbogyó (magos),
5 dkg olívaolaj,
1 evőkanál szegfűszeg,
1/2 teáskanál só

A megmosott paradicsomokat megtöröljük. A megtisztított, felkarikázott hagymát forrásban lévő sós vízben 1 percig előfőzzük. Leszűrjük, megtöröljük.
A paradicsomot, hagymakarikát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, olajbogyót üvegekbe rakjuk. Szegfűszeggel, olajjal, sóval, ízesítjük, annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Az üvegeket jól lezárjuk. 2-3 napig érleljük.

 

ZÖLD PARADICSOM, CSÍPŐS LÉBEN
l-enként 3 dl 10%-os ecet,
ízlés szerint só és cukor,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 babérlevél,
1 meggyfalevél,
1 mokkáskanál őrölt mustármag,
2 db cseresznyepaprika

A zöld paradicsomot megmosom, szárát leveszem, majd gondosan kiforrázott üvegekbe teszem. Az üvegbe rakom a megmosott cseresznyepaprikát, meggyfalevelet és babérlevelet is. A vízbe beleöntöm az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd felforralom. Ha teljesen kihűlt, ráöntöm a paradicsomra, és lazán lefedem. Egynapi várakozás után kevés levet utána töltök, mert a paradicsom valamennyit beszív. Szorosan lekötve teszem el a helyére.


ZÖLDPARADICSOM - SALÁTA
1 nagy fej hagyma/paradicsom kg
40 dkg cukor
10 dkg só
3 dl 10%-os ecet
1 dkg borkén
1 dkg szalicil v Nátrium-benzoát
1 teáskanál őrölt bors

A paradicsomot és a hagymát vékonyra vágjuk. Összekeverjük, és ráöntjük az ecetben feloldott cukrot, a sót, a kénport, borsot és szalicilt. Az egészet jól összekeverjük, és egy napig letakarva állni hagyjuk, utána üvegekbe rakjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: savanyúság zöld paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr997974597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása