25 dkg lencse
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
kb. 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
kb. 1/2 teáskanál őrölt bors
kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 dkg zsír vagy olaj
kb. 1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
(tárkony)ecet vagy citromlé - ízlés szerint
A lencsét előző este beáztatom.
A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne. Meghintem a liszttel, egyet-kettőt keverek rajta, őrölt paprikát szórok rá, felengedem kb. 1,5 liter vízzel. A leszűrt a lencsét a leveshez öntöm, sózom, borsozom, babérral főzöm.
A tejfölt kikeverem kevés forró levessel, és belekeverem a levesbe. Tárkonnyal, citrommal ízesítem, pár percig lassan főzöm, rövid pihentetés után tálalom.
Lencseleves
2015.02.07. 11:42 Host
Szólj hozzá!
Címkék: leves lencse húsmentes
A bejegyzés trackback címe:
https://host-receptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr337149001
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
